Kağıt Ve Kağıt Mendil Expo (26-28 Mayıs 2025) (İstanbul)

Nazlı Klnc

Moderator
whatsapp-image-2024-10-15-at-103106-am.webp

Hakkımızda​

Dash Fairs, uluslararası fuarlar ve B2B etkinlikleri düzenleyen, kağıt, temizlik kağıdı ve temizlik sektöründe sağlam bir anlayışa sahip olan ve müşterilerimizin dünyanın dört bir yanından sektör profesyonelleriyle doğrudan ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını sağlayan kağıt fuarları yaratmayı amaçlayan bir şirkettir.

Amacımız, ekonomik kalkınma için işletmeler arası somut çözümlerin geliştirilmesine yardımcı olan kaçırılmayacak etkinlikler yaratmaktır.

Dash Fuarcılık olarak, kağıt ve temizlik kağıdı sektöründeki deneyim ve güvenilir bağlantılarımızla, Türkiye, Avrupa, BDT, Rusya, Orta Doğu, Asya ve Kuzey Afrika bölgelerinde başarılı olmanız için doğru platformu sunuyoruz.

Müşteri beklentilerini aşarak ve eşsiz müşteri memnuniyeti sağlayarak, son derece profesyonel ve tutkulu ekibimiz gelecekteki başarınızın temellerini atıyor.

Paper & Tissue Expo Istanbul güvenilir, dayanıklı ve yenilikçi hizmet sunar. Kaliteye olan bağlılığımız ve toplam değer çözümlerine olan adanmışlığımız sözümüzdür. Müşterilerimizin ilk tercihi olan fuar sağlayıcısı olma hakkını kazandık.

Dash Fuarları dürüstlük, saygı, sorumluluk ve liderlik vaat ediyor.

Neden Kağıt ve Mendil Fuarı İstanbul?​

Coğrafi olarak İstanbul, küresel kağıt ve doku endüstrisinden benzer düşünen profesyonellerle tanışmak için ideal bir yerdir. Hızla gelişen Türkiye, birçok alanda mükemmellik standartlarına ulaşmış ve üretim ve imalatta çeşitli yenilikler sağlamıştır.

Sektördeki lider şirketler katılacak. Alanlarındaki kilit yenilikçiler, üreticiler, imalatçılar, tedarikçiler, makine mühendisleri ve diğerleri bu üç günlük değişime katılacak. Ayrıca, şirketlerini yeniden canlandırmayı uman kurumsal alıcıları, geleceğin iş sahiplerini ve her ölçekten yatırımcıyı da ağırlayacağız.

Bu fuarı diğer uluslararası fuarlardan ayıran önemli unsurlardan biri de ‘erişilebilirlik’tir.

Türkiye'nin güçlü üretim kapasitesi, ürün çeşitliliği, fiyat-kalite dengesi ve lojistik avantajları da fuara katma değer sağlıyor.

Paper & Tissue Expo İstanbul, yalnızca Türkiye'den değil aynı zamanda çevre bölgelerden de alıcılar, üreticiler, dağıtımcılar ve belirleyiciler için bir merkez konumundadır.

İstanbul, dünyanın dört bir yanından sektör üyeleri ve yatırımcıların yeni pazarlara ulaşması ve Türkiye, Avrupa, BDT ve MENA Bölgesi'nden müşterilerle buluşması için mükemmel bir lokasyondur.
Coğrafi olarak İstanbul, küresel kağıt ve doku endüstrisinden benzer düşünen profesyonellerle tanışmak için ideal bir yerdir. Hızla gelişen Türkiye, birçok alanda mükemmellik standartlarına ulaşmış ve üretim ve imalatta çeşitli yenilikler sağlamıştır.

Sektördeki lider şirketler katılacak. Alanlarındaki kilit yenilikçiler, üreticiler, imalatçılar, tedarikçiler, makine mühendisleri ve diğerleri bu üç günlük değişime katılacak. Ayrıca, şirketlerini yeniden canlandırmayı uman kurumsal alıcıları, geleceğin iş sahiplerini ve her ölçekten yatırımcıyı da ağırlayacağız.

Kağıt Sektörü​

Türkiye'deki kağıt ve mendil endüstrileri yıllar içinde kayda değer bir büyümeye tanık oldu ve giderek zorlaşan dünya pazarında lider bir oyuncu olarak kendini sağlam bir şekilde kanıtladı. Üretim kapasiteleri açısından, Türkiye'nin mendil endüstrisi etkileyici rakamlara sahip. Bu şirketlerin birleşik üretim kapasiteleri yılda milyonlarca tonu aşarak hem iç talebi karşılıyor hem de uluslararası müşterileri memnun ediyor.

Türkiye, kağıt ve temizlik kağıdı sektöründe geniş üretim kabiliyetleri ve ihracat potansiyeli ile önemli fırsatlar sunmaktadır.

İhracat pazarları açısından Türkiye, dünya çapında birçok ülkeye erişimini başarıyla genişletti. Bu uluslararası varlık, Türkiye'nin ekonomik büyümesine önemli ölçüde katkıda bulundu ve küresel pazardaki konumunu güçlendirdi.

Türkiye'nin kağıt mendil endüstrisi üretim kapasitesinde etkileyici rakamlara sahiptir ve Avrupa ve Orta Doğu'da önemli bir büyümenin katalizörü haline gelmiştir. Bu şirketlerin birleşik üretim kapasiteleri yılda birkaç milyon tonu aşarak hem iç talebi karşılar hem de uluslararası müşterileri memnun eder.

Türkiye'de oluklu mukavva sektörü, üretim teknolojisi bakımından oldukça rekabetçi bir konumda olup, bu anlamda Türkiye dünyanın 6. büyük üretim kapasitesine sahiptir.

Türkiye, gelişen bir hijyen ve dokusuz kumaş endüstrisine sahiptir. Tissue and Hygiene kağıt pazarı inanılmaz bir talep artışı yaşıyor ve artan kağıt mendil ihtiyacı pazar büyümesini yönlendiren temel faktör. Kağıt mendil hijyen uygulamalarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Kişisel bakım endüstrisinin hızlı büyümesi, mendil üreticilerine ürün tekliflerini ve ambalajlarını yenilemeleri için bolca fırsat sağlıyor.

Türkiye'nin kağıt üretim pazarı büyüklüğünün 2023-2028 yılları arasında %2,72'lik bir bileşik yıllık büyüme oranıyla 476,44 milyon ABD doları artacağı tahmin edilmektedir. Pazarın büyüme hızı, gıda ve içecek endüstrisinde kağıt ambalajlara olan talebin artması ve temizlik kağıdına olan talebin artması gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

• 2024 yılında Türkiye Temizlik Kağıdı ve Hijyen Kağıdı pazarının cirosu 3.565,00 milyon ABD doları olarak gerçekleşecektir.
  • Yıllık %8,57 (CAGR 2024-2028) oranında büyümesi öngörülüyor.
  • Pazarın en büyük segmenti, 2024 yılında 1.092,00 milyon ABD doları pazar hacmine sahip Tuvalet Kağıdı'dır.
  • Dünya genelinde kıyaslandığında 2024 yılında en fazla geliri 70 milyar dolarla Çin elde ediyor.
  • Türkiye'de 2024 yılında toplam nüfusa oranla kişi başına düşen gelir 41,33 ABD doları olarak hesaplanıyor.
  • 2024 yılına kadar, Kağıt Mendil ve Hijyen Kağıdı pazarının toplam gelirinin %2,8'inin online satışlardan elde edilmesi bekleniyor.
  • Kağıt Mendil ve Hijyen Kağıdı pazarının hacminin 2028 yılına kadar 1.496,0 milyon kg'a ulaşması bekleniyor.
  • Ayrıca pazarın 2025 yılında %1,8'lik bir hacim büyümesi yaşaması bekleniyor.
  • 2024 yılında Kağıt Mendil ve Hijyen Kağıdı pazarında kişi başına düşen ortalama hacmin 41,3 kg olması bekleniyor.
  • Türkiye'de temizlik kağıdı ve hijyen kağıdı pazarı, ülke nüfusunun artması ve hijyen uygulamalarına yönelik farkındalığın artması nedeniyle talep artışı yaşıyor.
Türkiye'deki Üretim Pazarının 2023-2027 tahmin döneminde istikrarlı bir büyüme yaşaması bekleniyor. Pazar büyüklüğünün bu dönemde yıllık %3,30 oranında genişlemesi öngörülüyor. Türk üretim sektöründeki büyümenin temel itici güçlerinden biri, ülkenin hem Avrupa'ya hem de Orta Doğu'ya kolay erişim sağlayan konumudur. Sektörün en önemli pazarları yakın ve komşu ülkeler, AB ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey ve Orta Asya ülkeleridir. Türkiye ağırlıklı olarak Orta Doğu, Avrupa ve ABD pazarlarına ihracat yapmaktadır.

Bu linki görmek için izniniz yok Giriş yap veya üye ol.

Geri